Elevii militari cu cele mai mari medii, răsplătiți cu Bursa „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”

  • 15/03/2023

 

Liga Maiștrilor Militari de Marină a acordat miercuri, 15 martie, bursa semestrială „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi” celor doi elevi de anul I și anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care s-au remarcat prin rezultatele deosebite la sesiunea de examene care a încheiat primul semestru al acestui an de învățământ.

Elev caporal Silviu Păun, de la specialitatea radiolocație navală a încheiat semestrul cu media 9,75, iar elev fruntaș Bianca Băluță, de la Comunicații și observare semnalizare, s-a remarcat pe primul loc în clasamentul mediilor anului I, cu 9,26. Cei doi elevi au fost premiați în fața formației, în prezența locțiitorului comandantului, cdor Valentin Nae, iar diplomele le-au fost înmânate de noul președinte al Ligii Maiștrilor Militari de Marină, M.m.pr. (rz) Leonard-Marius Deaconeasa.

Aspirant (p.m.) Gheorghe Cătălin Rădoi a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în 1997, cu merite deosebite. A continuat să își facă remarcată excelența indiferent de funcțiile pe care le-a ocupat în unitățile Forțelor Navale Române. Ambiția și determinarea, precum și pasiunea pentru calitate la superlativ i-au purtat pașii către o carieră în cadrul Forțelor Navale pentru Operații Speciale. Era veteran al teatrului de operații Afganistan și absolvent al unuia dintre cele mai dure cursuri din lume destinate scafandrilor de luptă. Și-a dat viața mult prea devreme într-o misiune pe teritoriul național, lăsând o mulțime de planuri și idealuri profesionale neatinse.

În memoria sa și pentru ca traiectoria de excelență pe care a lansat-o să aibă șansa de a merge mai departe, Liga Maiștrilor Militari de Marină alături de soția celui care a fost m.m. II Gheorghe Cătălin Rădoi, oferă, semestrial, bursa menită să încurajeze elevii militari să îi calce pe urme în dobândirea de calități profesionale excepționale. Copleșită de emoții, plt.maj. Mariana Rădoi a lipsit, de data aceasta, de la eveniment, lăsându-l în grija reprezentanților Ligii, M.m.pr. (rz) Marius Deaconeasa și M.m.pr. (rz) Gabriel Eremia.