Ceremonia de depunere a jurământului militar 2022

  • 21/10/2022

 

„...de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu v-ați legat pe viață de țară! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

 

Într-o atmosferă solemnă, încărcată de emoții, 60 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au confințit legământul suprem de credință față de Patrie și popor, jurământul militar.

La ceremonia, care s-a desfășurat în comun cu studenții de anul I, pe platoul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, celor mai noi militari ai Armatei României le-au fost alături șeful Statului Major al Forțelor Navale, comandanții de unități și mari unități din Forțele Navale Române, reprezentanți ai structurilor beneficiare ale celor două instituții militare de învățământ de marină, însă cea mai importantă susținere a fost cea a familiilor și prietenilor.

Ecoul produs de cuvintele „Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții” și de intonarea imnului național al României a înălțat inimi și a lăsat să curgă pe obrajii părinților, bunicilor, fraților și surorilor lacrimi de mândrie și de bucurie.


Foto: Ionuț Felea (Forțele Navale Române)